Stäng fönster Stockholm kn, FÅGELSÅNGEN 2

Beskrivning
Barnstuga/Daghem i två våningar med källare, uppförd under 1940-talet. Fastigheten är placerad i hörnet Fregattvägen/Lövholmsvägen i mellersta Gröndal. Huskroppen i rött tegel omges av en stor tomt som i öster angränsar till Stora Fågelsången med kolonilotter. På husets södra sida finns lekplats med lekredskap, sandlåda, lövträd, buskar och gräsmatta. Markbeläggningen består av asfalterade gångar, mot Fregattvägen i väster är tomten delvis terrasserad. I anslutning till huvudentrén finns asfalterade parkeringsplatser, i övrigt är stora delar av förgården planterad med prydnadsbuskar invid fasad, gräsmatta och lövträd. Anläggningen kan beskrivas som en sammanhållen miljö som bevarat mycket av sin ursprungliga gestaltning. Inom området finns tre senare tillkomna förråd/sopbod.