Stäng fönster Stockholm kn, BOGSPRÖTET 1 M.FL.

Beskrivning
Smalhuskvarter med ett högre punkthus från 1940-talets mitt och del av Stockholmshems bostadsområde i Ekensberg. Byggnaderna är belägna dels vid Ekensbergsvägen, dels indragna från Gröndalsvägen och de åtskiljs av en brant slänt med lummig vegegetation som domineras av ek och alm med inslag av tall. Två granittrappor med svarta smäckra smidesräcken länkar ihop området.

Förgårdsmarken längs Ekenbergsvägen är grästäckt och planterad med rosbuskar och regelbundet ställda oxlar. I Råseglet finns en gårdsbildning med bred körväg, piskplats, gräsytor och prydnasdbuskar längs fasader.

Den flacka marken längs Gröndalsvägen är bevuxen med lönn, al och björk. Här finns vändplan och asfalterad parkering, i Bottenstocken 13 parkeringsplats framför butikshus. Norr om butikshuset som är hopbyggt med ålderdoomshemmet intill leder en angöringsväg till lastdörrarna. Här finns en betongramp utan funktion.

Mellan och framför de tre bostadshusen på Bottenstocken 11 finns gräsmattor, planteringar och regelbundet planterade oxlar samt piskplatser innanför kantsten av granit. Vid fasaderna finns spirea och andra prydnadsbuskar.