Stäng fönster Stockholm kn, BLOCKET 31 M.FL.

Beskrivning
Sju flerbostadshus spridda i norra delen av centrala Gröndal. Byggnaderna är uppförda 1982-85 som punkthus eller kopplade stjärnhus i upp till fem våningar och utgör den tredje etappen av stjärnhus i stadsdelen. Gestaltningen håller samman bebyggelsen som har en relativt enhetlig färgskala. Byggnaderna har alla ursprunglig karaktär men det flertal daghem, fritidshem och lägenhetsdaghem som fanns från början har reducerats i antal och ianspråktagits för bostadsändamål.

Gemensamt för gårdsmiljöerna är att de utgörs av en blandning av hårdgjorda ytor, asfalt och betongplattor, och gräs samt prydnadsbuskar och prydnadsträd. Naturlig vegetation har sparats i vissa fall, liksom berg i dagen. Det förekommer dock terrassmurar och trappor av betong. Pergolor i trä, lekplatser och staketavgränsade uteplatser till bottenvåningens lägenheter är vanliga.

BLOCKET: terrasseringar, uteplatser och planterade träd.

BOMMEN: huset är ställt längst ut på klippan mot Mälaren och har i väster en staketomgärdad dagisgård och i öster en varierad gårdsmiljö med de flesta av ovannämnda element.

GALJONSBILDEN 27: staketinramad gård med bod och lekstuga. Pergola, betongmurar och berg i dagen.

GALJONSBILDEN 29: trästaketinhägnad gård med lekplats, underbyggd gård med parkeringsgarage.