Stäng fönster Stockholm kn, TUNNLANDET 10

Beskrivning
Smalhuskvarter från 1942-45 med åtta trevåningshus i strikt lamellplan med norrgavlarna snedställda mot gatan och med ett parkområde i söder. De två västligast belägna husen har södergavlarna på kuperad mark men i övrigt är kvarterets topografi flack. De öppna gårdarna är delvis omgestaltade i sen tid vilket märks på bänkar, nyplanterade träd och markpartier belagda med betongsten. Variationen är tämligen stor och tilll växtbeståndet hör tall, björk, pil, kastanj, alm och fläder. Vid fasaderna rabatter innanför kantsten av granit planterade med prydnadsbuskar som schersmin och rhododendron.

Förgårdsmarken mot Marklandsbacken är täckt av gräs och tätt växande buskar. Förgårdsmarken i öster har gräsytor bevuxna med björkar.

Vid inventeringstillfället i juni 2006 stod ett par bostadsbaracker uppställda mot parkstråket.