Stäng fönster Stockholm kn, PENNINGLANDET 2 M.FL.

Beskrivning
Före detta personallägenheter till Åkeshovs numera nedlagda sjukhus, uppförda under 1960-talets senare del på flera sidor av ett koloniområde i södra Åkeslund. I Örtuglandet ligger två åttavånings skivhus med en passage mellan husen och längs Åkeshovsvägen sträcker sig en lång tvåvåningslänga. Marken är flack och lövskog möter i väster. På södra delen av tomten står en kvarterslokal från 1980-talets senare del. Omfattande prydnadsplanteringar förekommer, främst vid låghuset.

Byggnaderna har ändrats genom övermålning av puts och betongelement, inplåtning av fönster och inglasning av några balkonger.
Penninglandet är bebyggt med tre tvåvåningshus med souterrängvåningar i lamellplan och en parklagsbyggnad från sent 1980-tal. Mellan byggnaderna gräsmattor med prydnadsträd och i norr parkeringsplats.