Stäng fönster Stockholm kn, GRAMMET 1 MEDBORGARHUSET VID BROMMAPLAN

Beskrivning
Centrumhus beläget i den södra delen av centrumanläggningen Brommaplan. Byggnaden består av ett låghus med butiker och kulturskola samt ett skivhus i sex våningar med butiker, kontor samt vårdcentral. Husen binds samman av en länkbyggnad med glasfasader. Byggnaderna ligger i souterräng mot Brommaplan. Längs byggnadens västra sida löper en centrumgång som delvis täcks av butiksvåningens kopparklädda skärmtak. Formklippta lindar kantar gångstråket. Väster om byggnaden finns parkeringsplatser samt en torgyta med torghandel. Mot norr finns tunnelbanestationen och närmast byggnaden en trappa som leder upptill Kapplandsvägen och kulturskolans entré. Framför kulturskolan finns en förgård. Mot Kapplandsvägen i sydost finns asfalterade nedfarter, lastbryggor samt stora buskplanteringar mot gatan.