Stäng fönster Stockholm kn, FREDRIKSLUND 5 KRISTOFFERSKOLAN

Beskrivning
På en höjd i centrala Åkeslund ligger Kristofferskolan med den ursprungliga bebyggelsen från 1960-talet högst upp och med byggnader från senare decennier i sluttningen mot norr. Skolan nås via en slingrande bilväg och från trappor i ost och sydost. Paviljongbyggnader ligger runt halvöppna gårdsrum och barn från olika stadier hålls därigenom avskilda i någon mån (även daghem ryms inom anläggningen). Grus täcker gårdsytorna i stor utsträckning och kännetecknande är även rejält dimensionerade lekredskap i omålat trä.

På byggnadernas utsida är terrängen delvis svårtillgänglig med blockmark. Den naturliga grönskan har kompletterats på vissa ställen med planteringar.

Byggnaderna har givits en säregen gestaltning som erinrar om antroposofrörelsens andra anläggningar (exempelvis i Järna) och det gäller tydligast för panncentralen som ligger i nordöstra delen av anläggningen dit även funktioner som lastintag och parkering är förlagda.