Stäng fönster Stockholm kn, LÄROBOKEN 13 ABRAHAMSBERGSSKOLAN

Beskrivning
1940-tals skola med vaktmästarbostad samt senare tillbyggd gymnastikhall från 1960-talet. Båda huskropparna är byggda i vinkel och karaktäriseras av sitt gula tegel. Abrahamsbergskolan är belägen i den norra delen av Abrahamsberg, med huvudentré från Abrahamsbergsvägen. Inom anläggningen finns också två senare tillkomna skolpaviljonger (hus 3 och 4) uppförda på 1990-talet med röd lockpanel. Skolan avgränsas mot Abrahamsbergsvägen med Gunnebostaket, en stenbelagd trappa leder upp till vaktmästarbostaden i förlängningen ingångar till omklädningsrum för pojkar och flickor. En häststaty välkomnar besökarna. I denna del av området finns bevarade berg i dagen, gräsmatta och träd. Skolgården särpräglas i stället av flack asfalterad yta med ett fåtal bevarade träd omgärdade av stora stenar. Basketplan samt fasta bänkar och en bod utmärker gården. I södra delen av skolgården finns ett senare tillkommet fritidshem från 1977. Bakom fritidshemmet invid Ritarvägen finns cyckelställ. Längs Ritarvägen finns en formklippt häck som skyddar mot gatan, innanför är marken asfalterad med parkeringsplatser. En sexkantig utbyggnad innehållande matsal/aula utmärker baksidan av skolan mot Ritarvägen.