Stäng fönster Stockholm kn, LEVNADSTECKNINGEN 1 M.FL.

Beskrivning
Flerbostadshusområde med sju smalhus i tre våningar uppförda i början av 1940-talet av Stockholmshem. Området är beläget i stadsdelens norra del väster om Abrahamsbergs tunnelbanestation. I tunnelbanans närhet finns en rad butiker i bostadshusen bottenvåningar, så också i kvarteret Levnadsteckningen där en matbutik finns. Husen är s.k. barnrikehus som uppfördes med statliga lån och bidrag för mindre bemedlade barnfamiljer. Husen ligger fristående längs med och indragna från gatorna med gräsbevuxna förgårdar med buskplanteringar invid husen. På flera fasader klättrar vildvin. Kvarteret är rektangulärt och i dess mitt, inramad av huslängorna, finns en stor gård med asfalterade parkeringsplatser i mitten och gräsbevuxna ytor på ömse sidor. På gården finns stora lönnar och rönnar och invid husen buskar däribland syrén. På den östra delen av gården finns en staketomgärdad lekplats. Den västra delen av gården är kuperad med berg i dagen samt ett sophus från 1989. Mot Abrahamsbergsvägen, finns butikslokaler i husets souterrängvåning och från gatunivån som följer en sluttning, leder en granittrappa med svarta järnräcken ner till en platsbildningen framför butikerna. Marken där är belagd med betongplattor. Husen i kvarteret är ursprungliga till sin karaktär.