Stäng fönster Stockholm kn, LÄSEBOKEN 6

Beskrivning
Smalhus/lamellhus i gult tegel om tre- fyra våningar samt souterrängvåning beroende på marknivå. Den långsträckta byggnaden består av två i sidled sammanlänkade huskroppar som följer den kuperade terrängen. Flerfamiljshuset kan beskrivas som en trappstege i tre olika nivåer sedd från Grundläggarvägen i södra Abrahamsberg där huset är beläget. Byggnaden ingår i kvarteret Läseboken som består av totalt fyra flerbostadshus alla i gult tegel men med olika gestaltning i fråga om portar, fönster och balkonger. Huset är snett indraget från gatan med sluttande planterad förgårdsmark, två garageportar ligger mot gatan. På gaveln finns en hantverkslokal. Stentrappor med svarta smidesräcken leder upp till entréerna. Vid garageportarna är marken asfalterad. Gården delas med grannfastigheten och kan beskrivas som bevarad naturtomt.