Stäng fönster Stockholm kn, AKKA 13 ALVIKS SKOLA

Beskrivning
Större skolanläggning med byggnader från 1899 (hus nr 5) fram till tidigt 2000-tal (hus nr 2 och 7). Samtliga byggnader har en väl bevarad karaktär.

Alviks skola ligger högt beläget i den nordvästra delen av Alvik. Anläggningen utgörs av sex skolbyggnader från olika epoker som grupperar sig runt en öppen, asfalterad skolgård med infart i norr. På skolgården finns även en sentida daghemsbyggnad (se separat inventering).

Kring byggnaderna har man sparat den bergiga naturmarken med bland annat ekar och skolgården inhägnas av gunnebostaket samt ett smidesstaket vid 1899-års skolbyggnad (hus nr 5). Mot söder avslutas skolgården i en kraftig brant. Väster om 1942-års skolbyggnad (hus nr 1) finns terrasseringar med partier uppbyggda av runda naturstenar. Uppe på terrassen står en stenskulptur i huggen granit.

Norr om 1925-års skolbyggnad (hus nr 3) finns en inhägnad lekplats samt en bollplan. 1973-års skolbyggnad (hus nr 4), som ligger något lägre i den nordöstra utkanten, omsluter en egen skolgård.

I skolans nordvästra utkant ligger en mindre parkeringsplats.