Stäng fönster Stockholm kn, AKKA 10

Beskrivning
År 1961 lät KFUM uppföra det 16 våningar höga huset med placering i nära anslutning till tunnelbanan vid Vidängsvägen i norra Alvik. Huset uppfördes ursprungligen som studentbostäder och ritades av arkitekten Olof P Malmgren. Byggnaden ligger i nära anslutning till S:t Ansgars kyrka och är sammanlänkad med kyrkans församlingshem, ritad av samma arkitekt och uppförd vid samma tid. I dag används byggnaden som hotell och har omgestaltats både invändigt och utvändigt med bland annat tillbyggd hiss på västra fasaden. Trots ombyggnader är fönsterplaceringen i hotellrummen densamma och på långt håll fungerar höghuset som en väl synligt siluett, ett landmärke i stadsdelen Alvik. Markbeläggningen består av betongstenplattor samt asfalterad parkeringsplats för besökare. Området omgärdas av en stenmur samt prydnadsbuskar och gräs, inom anläggningen finns ett senare uppfört förråd innehållande cykelgarage och soprum.