Stäng fönster Stockholm kn, ALVIK 1:18 ALVIKS STRAND

Beskrivning
Kontorshotellsanläggning från mitten av 1980-talet, belägen i en ostsluttning ned mot Mälaren. Anläggningen består av ett i flera omgångar om- och tillbyggt fabrikshus från 1918 (husnr 1 och 6), ett före detta laboratorium från mitten av 1930-talet (husnr 5) samt ett antal bågformade kontorshus uppförda under mitten av 1980-talet (husnr 2, 3, 4, 7 och 9). Inom anläggningen finns också ett bågformat kontorshus med ett före detta parkeringshus uppfört 1998 (husnr 10) samt en restaurangbyggnad som eventuellt har sitt ursprung i ett båthus från mitten av 1930-talet (husnr 8). Anläggningen ligger på Gustavslundsvägen intill Mälarstranden i ost, där det också finns en strandpromenad som delvis går på gångbroar över vattnet. Byggnaderna ligger som i ett kluster med en överbyggd gård med två garagevåningar under, som också binder samman de olika byggnaderna. Gården är belagd med betongplattor. Där finns mindre träd och buskar i betong- och träramar, lägre upphöjningar med singel, gräs och buskar samt ett antal bronsskulpturer föreställande flygande svanar. På gården finns ett cirkulärt hål med galvaniserat stålräcke, som utgör en nedgång till garaget. Mot väst vidtar en skogsbrant och här finns en trappa upp till tvärbanans hållplats Alviks strand. Mot norr vidtar ett annat kontorshusområde och mot söder en skogsbrant upp mot tvärbanan.