Stäng fönster Stockholm kn, NITEN 6

Beskrivning
Anläggningen utgörs av tre smalhus varav två med förskjuten plan. Husen som ritades av Olov Grundell och stod färdiga 1943 är belägna på en sluttande, kuperad grästomt med sten i dagen. Växtligheten består av både löv- och barrtträd och runt byggnaderna leder gångar, vissa grusade och kantade av planteringar av ölandstok och andra belagda med öländsk sandsten och flankerade av grönmålade järnräcken. I fastighetens sydvästra hörn ligger en grusad parkyta och runt om på tomten finns ett antal piskställningar.

Utvändiga trappnedgångar i betong med grönmålade trappräcken i nät leder ner till källare på husens bakre långsidor. Några av lägenheterna har egna uteplatser. Framför hus 2 finns några parkeringsplatser, marken framför är belagd med kalksten.

I hus 3's södra gavel ligger ett daghem som sannolikt är ursprungligt. Daghemmet har en staketomgärdad gård med lekutrustning.