Stäng fönster Stockholm kn, TYLÖSKOG 2

Beskrivning
Punkthus om fem våningar med souterräng, uppfört i slutet på 1930-talet. Byggnaden är belägen i den norra delen av Traneberg vid Ödmårdsvägen. Huset ingår i kvarteret Tylöskog som består av två punkthus placerade på rad med entréerna mitt emot varandra, vilket ger intryck av att byggnaderna delar gårdsrum. Tomtmarken är kuperad med sparade berg i dagen. Inom anläggningen finns en senare tillkommen bod/grovsopor klädd i locklistpanel samt ett cykelställ med skärmtak. Den ursprungliga porten är djupt indragen i fasaden och den övre byggnadskroppen stöds av en pelare. Byggnaden har fler detaljer som burspråk och franska balkonger, men mycket av den ursprungliga karaktären har ändrats genom tilläggsisolering och utbytta balkonger.