Stäng fönster Stockholm kn, BORRMJÖLET 3

Beskrivning
Flerbostadshusområde med åtta smalhus i kvarteren BORRKÄRNAN, BORRMASKINEN och BORRMJÖLET i den östra delen av Traneberg. Husen är uppförda i slutet av 1930-talet av det allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem som s.k. barnrikehus. Barnrikehusen uppfördes med statliga lån för mindre bemedlade barnfamiljer. Husen är uppförda i tre våningar och inpassade i den kuperade terrängen genom souterrängvåningar. Kvarteren ingår i en lamellplan och huskropparna är placerade parallellt, med gavlarna mot Porfyrvägen och Glimmerbacken. Söder om kvartersmarken finns ett parkstråk med stora lövträd och asfalterade gångvägar. Marken mellan husen är gräsbevuxen med asfalterade gångvägar till entréerna, lövträd, buskplanteringar och piskställningar. Marken i kvarteren BORRMASKINEN sluttar marken ner mot Mälaren.