Stäng fönster Stockholm kn, AMMARFJÄLLET 1

Beskrivning
Inom anläggningen finns två lamellhus i nordvästlig-sydostlig riktning utmed Margretelundsvägen. I anslutning till bägge husen finns parkeringsplatser, till det norra huset (hus 2) hör även 17 garageplatser mot Margretelundsvägen. Husen har uppförts med anpassning till den mot öster brant sluttande terrängen. Bevarade bergknallar och sluttningar omger byggnaderna. Asfalterade gångar från trottoar till och emellan entréerna till husen.
Buskplanteringar intill entréfasaderna, på gavlarna med rosor. Planteringarna kantas av stående betongstenar. Till bägge husen finns utemöbler. Inom anläggningen finns gott om träd, bland annat tall, oxel, rönn, nypon, björk och lönn samt buskhäckar, rosor och fläder.
Vid det södra huset (hus 1) finns buskplanteringar mellan trottoar och fasad. En hög stödmur av gjuten betong vid sydöstra gaveln och trätrappa med träräcke från parkeringsplatsen. Nordost om hus 1 består marken av bevarat berg som sluttar mot Margretelundsgatan.
Det norra huset gränsar i norr till ett skogsparti och har i väster en gräsbeväxt slänt med berg i dagen. Trappor vid hus 2 förbinder fram- och baksidan av byggnaden, trapporna i granit med svarta järnräcken samt en trappa i gjuten betong. Vid den sydöstra gaveln har planteringarna stödmurar av stockar i sluttningen.