Stäng fönster Dals-Ed kn, GESÄTERS STOM 1:5 M.FL. HAGET

Beskrivning
Mangårdsbyggnaden ligger i sin trädgård på östra sidan om den lilla väg som leder genom gårdsmiljön. På den västra sidan ligger ekonomibyggnaderna. Mitt emot mangårdsbyggnaden ligger ladugården som är uppförd 1924. Kostallet som går ut i vinkel på ladugårdens sydvästra sida renoverades 1944. Strax söder om ladugården i vinkel denna mot ligger en vagnbod. Mot norr i gårdsmiljön ligger en lillstuga som är klädd med locklistpanel och har sinuskorrugerad eternit på taket. Alldeles intill vägen nära lillstugan ligger en vagnbod som är uppförd av plank. I vägkröken en bit norr om gården ligger en liten smedja med tak av cementplattor. Smedjan är uppförd av plank med lockläkt. Smedjan och vagnbodens tak är klädda med gamla cementpannor. En jordkällare ligger i trädgården norr om mangårdsbyggnaden. Alla ekonomibyggnader på gården har varit faluröda och flera är numera grå.