Stäng fönster Dals-Ed kn, KOLSÄTER 3:35 HAGEBERGET

Beskrivning
Gårdsmiljön ligger i en vägkrök där vägen svänger ner mot söder. På vägens norra sida ligger boningshuset i en stor trädgård omgärdad av höga lövträd, ett stycke öster om boningshuset ligger ladugården som byggdes 1938, är uppförd av plank och har tvåkupigt lertegel på taket. På ladugårdens nordöstra långsida är en tillbyggd plåtklädd mjölkkammare. På södra sidan om vägen ligger fyra byggnader som har haft med snickeri och sågverksamheten att göra. Snickarverkstaden är klädd med liggande faluröd panel och ligger mitt emot boningshuset. Den är uppförd i en och en halv våning med sexrutors tvåluftsfönster i nedervåningen och små halvvåningsfönster i övervåningen och har tvåkupigt lertegel på taket. Dörrarna är brunmålade. Mot baksidan är ett tillbyggt garage av plåt. Den högresta sågbyggnaden av plank med tvåkupigt lertegel på taket står på betongplintar och ligger öster om snickeriet. Mellan snickeriet och sågen ligger ett falurött garage av plank med tvåkupigt lertegel på taket och ett lågt och långsträckt virkesförrådet som är falurött/omålat grått och har betongpannor på taket. Verkstad och såg byggdes 1942.