Stäng fönster Dals-Ed kn, DJUPEDALEN 1:9

Beskrivning
Bebyggelsemiljön vid Delefors 1:9 består av ett flertal ekonomibyggnader som är grupperade kring ett vägskäl med tre vägar. Mangårdsbyggnaden ligger lite avskilt längst öster ut i gårdsmiljön. Ladugården sträcker ut sig mellan vägarna mot sydväst och nordväst. I vägskälet mellan vägarna mot norr och nordväst ligger en magasinsbyggnad. Mangårdsbyggnaden ligger lite avsides längst öster ut i gårdsmiljön. I en vägkrök i vägen som pekar mot norr ligger ett magasin/ traktorgarage på vägens norra sida och en såg på vägens södra sida. En liten faluröd bod ligger alldeles vid vägkanten vid ladugårdens sydvästra sida.
Ladugården är byggd ca 1940. Den är faluröd med fähusdel i tegel. Taket är klätt med korrugerad eternit. Magasinslängan i vägskälet är byggt i t- form. En del är faluröd med ockrafärgade dörrar och går i i öst västlig riktning. Taket är klätt med tvåkupigt lertegel. Under denna i en svag lutning i terrängen ligger en stenkällare under dess västra sida. Mot norr sticker en omålad grå länga ut, klädd med vankantade bräder och med tak av korrugerad eternit. Den har också en stenkällare mot väster. De båda huskropparna är sammanbyggda med en lägre omålad grå del. Magasinet/ traktorgaraget i norr är uppfört i plank och falurött med tak av koorugerad eternit. Såglängan är uppbyggd av plan -grå och omålad. Tak av sinuskorrugerad plåt.