Stäng fönster Dals-Ed kn, DJUPEDALEN 1:3

Beskrivning
Bebyggelsen på Djupedalen 1:3 grupperar sig kring ett vägskäl. Den ena vägen går till Djupedalen 1:4 och den andra till Djupedalen 1:9 och trevägskälet där. I vägkröken på norra sidan vägen ligger en liten bod med källare av betong och på den ett litet hus klätt med stående locklistpanel med små fyra rutors fönster. På motsatta sidan vägen en bit väster om är en länga som står i mangårdsbyggnadens trädgård. Bodlängan är faluröd med stående locklist och har gamla cementpannor på taket. Mitt emot mangårdsbyggnaden på norra sidan vägen står en garagebod av plank med korrugerad plåt på taket och en magasinsbod av plank med tvåkupigt lertegel. Ladugården är en prydlig och välbevarad byggnad från ca 1930 med fähusdel i tegel och med taket klätt med tvåkupigt lertegel. På gaveln mot nordväst är en skygga tillbyggd.