Stäng fönster Stockholm kn, BÅLGETINGEN 1 M.FL.

Beskrivning
Inom anläggningen finns fem smalhus uppförda på 1930-talet, fyra placerade med ena gaveln vänd mot Olaus Magnus väg. Det femte huset, Humlan 5, står tvärställt i förhållande till de andra. Marken vid husens entrésidor är asfalterad. Mellan husen finns gräsytor med tall, lövträd och rum bland växtligheten för utemöbler. Gräsytorna kantas av buskhäckar, vid nivåskillnader finns trappor av natursten med räcken ner till gräsmattorna. Asfaltsytorna kantas av stående plattor av natursten. Vid infarten från gatan till det södra huset finns grindstolpar i natursten. På den mellersta gårdsytan finns en bevarad fornlämning i form av en rund förhöjning med stenar som enligt uppgift skall utgöra resterna av en avrättningsplats. Marken närmast sydväst om huset i Humlan 5 är inhägnad med Gunnebostaket med grindar vid gångarna till marklägenheternas entréer. Här finns ett garage med plats för en bil. Byggnadens fasad är klädd med vitmålad locklistpanel, port av pardörr med gul panel, sadeltak med svart plåt. Marken nordost om huset i Humlan 5 är delvis kuperad, några parkeringsplatser, gräsyta med tall och lövträd, utemöbler och sandlåda. Norr om huset ligger ett berg som i folkmun fått namnet Galgbacken efter nämnda avrättningsplats.

Källa: Fornminnesregistret, RAÄ