Stäng fönster Stockholm kn, GÅNGMATTAN 2 RIKSBYSKOLAN

Beskrivning
Skolbyggnad från mitten av 1940-talet i stadsdelen Riksby. Byggnaden ligger på en höjd norr om bostadsområdena runt Brommaplan. Byggnaden, som har fyra byggnadskroppar, ligger i vinkel och omsluter på två sidor skolgården mot syost. På skolgården, som sluttar lätt mot syd, finns asfalt, pingisbord, basketbollkorgar, sittbänkar, träd och en bergsknalle. På bergsknallen står en flaggstång. Den nedre delen av skolgården inhägnas av ett grönt gunnebostaket. Närmast byggnaden finns rabatter med buskar. På södra delen av skolgården stod från 1949 fram till 1991 en provisorisk klassrumspaviljong ritad av Ahrbom Zimdahl arkitektkontor. Mot sydväst vidtar en sluttning med en trappa ned mot Kvarnbacksvägen. Mot sydost vidtar en sluttning ned mot ett bostadsområde vid Spetsvägen. Mot nordost vidtar en skogskulle och ett stort koloniområde. Mot nordväst ligger Riksbyvägen, några tennisbanor och ett koloniområde. Skolan innehöll vid inventeringstillfället den "Internationella engelska skolan i Bromma". Skolbyggnaden bevarar sin ursprungliga karaktär.