Stäng fönster Stockholm kn, LINNET 4 KYRKAN VID BROMMAPLAN

Beskrivning
Anläggningen består av Bromma baptistkyrka, hotell, restaurang samt konditori. Hela tomten utgör ett helt kvarter och har formen av en liksidig triangel med tre sammanfogade byggnadsvolymer. Även kyrkans utformning och byggnadskropp bygger på triangelmotiv med korfönstret i form av en triangel samt det högt sittande fönsterpartiet mot kyrkbacken utfört i fyra olika glaskvaliteter som sammanfogats till ett mönster i form av trianglar i olika skiftningar och färger. Kyrkan är uppförd i betong med vit konstensfasad bestående av marmorkross, kuben ut mot Brommaplan fungerar som restaurang med fasad av eternitplattor och hotellet om 6-7 våningar har slätputsad grön fasad. Hela anläggningen uppfördes i slutet av 1950-talet och har fått behålla mycket av sin ursprungliga gestaltning och användning. Tomtens centrala del har utformats till en kyrkbacke med ett friliggande klocktorn i betong, markbeläggningen vid kyrkan består till stora delar av skifferplattor lagda som gångar och en enkelt utformad arkad följer kyrkbacken. Marken runt kyrkan är planterad med gräs, buskar och enstaka träd. En låg mur i vit konsten är placerad som avskiljare mellan kyrkbacken och gräsmattan mot Drottningholmsvägen. Vid och runt muren är marken lagd med storgatsten. Kyrkan och övriga byggnadsvolymer är placerad "mitt i byn" vid Brommaplan i stadsdelen Riksby.