Stäng fönster Stockholm kn, BERBERISBUSKEN 6 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen innefattar kvarteren Bäckkällan och Berberisbusken med tio smalhus i nordöstlig-sydvästlig riktning, uppförda i slutet av 1930-talet. Två hus är sammanbyggda till en långsträckt byggnadskropp, varav den ena delen utgör förskola. Samtliga hus har tre våningar och uppfördes i slutet på 1930-talet. Husen omgärdar delvis en park åt nordost. Norr, väster och söder om husgruppen går bilvägar. Marken närmast och mellan husen är delvis kuperad med berg i dagen, gräsytor, löv- och barrträd. Gångar leder mellan husen och från trottoar till husens entréer. Vid några hus finns buskplanteringar närmast fasaderna, kantade av natursten. Inom anläggningen finns två sophus med gråvita putsade fasader, pulpettak med svart plåt och trädörrar.