Stäng fönster Stockholm kn, EMMALUND 1 EMMALUND

Beskrivning
Panelklätt bostadshus samt en vinkelbyggd uthuslänga från 1880-talet, belägna i den norra utkanten av stadsdelen Midsommarkransen. Byggnaderna ligger i en norrsluttning i det grönstråk som åtskiljer stadsdelarna Midsommarkransen och Aspudden. Huset är omgivet av trädgård med gräsytor, grusbelagda gångar, planteringar samt stor lövträd bland annat bokar. Den vinkelbyggda uthuslängan, som ligger i tomtens nordvästra hörn, ramar in en gårdsplan. Den gamla landsvägen, som är kantad av stora lövträd utgör tomtgräns i norr. Mot vägen finns en naturstensmur och ett rödmålat trästaket med en smidesgrind. Den södra delen av tomten utgörs av en delvis bergig slänt. Mot väster begränsas tomten av en trätrappa som förbinder Pilgrimsvägen med Fastlagsvägen.