Stäng fönster Stockholm kn, AKACIAN 1 M.FL.

Beskrivning
12 st trevånings barnrikehus i tegel på en höjd i norra Midsommarkransen. Byggnaderna ligger huvudsakligen i öst-västlig riktning längs med norra och södra sidan av återvändsgatan Främlingsvägen. I kvarteren Akacian och Buxbomen ligger det hus på korta säckgator in bakom Främlingsvägens huvudstråk och här bildas gårdar mellan husen. I kvarteret Akacian inramas gården mot norr och syd av husen och mot väst av en tegelmur. Mot ost finns en terrassering i två nivåer med gunnebostaket. På den lägre nivån står en piskställning. Gården i kvarteret Buxbomen är öppen mot väst och ost, där skogssluttningar ned mot Bäckvägen i syd tar vid. Byggnaderna i kvarteret Ormbunken binds ihop av en tegelmur. Norr om byggnaderna finns en skogssluttning med trappor ned mot Aspudden. Främlingsvägen slutar i ost med en vändplan i en gårdsbildning i kvarteret Murgrönan. Gården inramas här av hus i norr och söder samt mot väst av områdets enda hus placerat i nord-sydlig riktning, och i ost av en tegelmur. Norr om husen finns en terrassering med en gjuten stödmur med gunnebostaket på. Öster och söder om husen finns en säckgata med parkeringsplatser.
Framför de före detta butikslokalerna i kvarteret Akacian finns en terrass med stödmur av gråsten och med ett svart smidesräcke.