Stäng fönster Stockholm kn, BRYGGMÄSTAREN 5

Beskrivning
Denna 1980-talsbyggnad vid Målargatan tillkom i samband med att hela norra delen av kvarteret Bryggmästaren genomgick en omgripande renovering och ombyggnad som resulterade i att byggnaderna i kvarteret blev funktionellt sammanknutna. Byggnaden består dels av en större del i hörnet Gamla Brogatan/Målargatan, samt en mindre mot Målargatan. Förutom dessa delar inrymmer fastigheten två äldre byggnader vid Kungsgatan respektive Gamla Brogatan, samt två rena gårdshus från 1980-talet. Kvarteret har tre innergårdar, varav den nordligaste överglasades på 1980-talet. Dessa delar är inte inventerade. Mot gatorna är trottoaren lagd med grå betongplattor.

I hörndelen fanns vid inventeringstillfället butiken Army & Navy Store. I övrigt disponeras byggnaden av Essinge Konferenscenter.