Stäng fönster Stockholm kn, RENLAVEN 14

Beskrivning
Välbevarat enfamiljshus om en våning med källare, uppfört 1962. Villan är belägen vid Klövervägen i nära anslutning till Mälaren i Äppelvikens sydöstra del. Den låga byggnadskroppen ligger väl dold från gatan bakom prydnadshäck och garage mitt i Äppelvikens tidstypiska trähusbebyggelse från början av 1900-talet. Byggnadens färger med väggar av jordbrunt tegel och snickerier av brunlaserad furu ansluter till omgivningen medan funktionalismen avspeglas i planen med inspirationen från samtida internationell modernism, Danmark och Japan. Huset är placerat mitt på tomten med trädgård både åt söder och i norr. Byggnadskroppen och trädgården bildar en enhet, där de stora fönstren mot söder och norr ger en tydlig kontakt mellan ute och inne. Från gatan leder en vildvuxen ekhäck in i trädgården och fram till entrén. Den södra delen av trädgården är belagd med glest placerade gatsten och avskärmas mot gatan av häck och garage. Den norra delen av trädgården har gräsmatta och flera fruktträd.