Stäng fönster Stockholm kn, NYPONBUSKEN 14

Beskrivning
Högrest villa om två våningar med inredd vind och källare, uppfört 1916. Byggnaden ligger belägen i Äppelvikens nordöstra del vid Terrassvägen. Den särpräglade villan ligger högt placerad på en kuperad tomt som omgärdas av spritputsad mur. Muren kröns av enkupigt tegel och infart sker genom höga svarta smidesgrindar. En gångväg belagd med smågatsten leder upp till terrass med entré på västra fasaden. Sidoentré finns också på östra fasaden, båda ingångarna med slätputsade omfattningar. Huset karaktäriseras av sitt höga sadeltak med enkupigt taktegel. Fasaden är spritputsad med en femkantig utbyggnad mot väster, en tornliknande tillbyggnad finns mot baksidan. På tomten finns bevarade barr- och lövträd men även kastanj. Anläggningen har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär.