Stäng fönster Stockholm kn, LILJEKONVALJEN 2

Beskrivning
Enfamiljshus om en våning med inredd vind, uppfört 1920. Huset ligger beläget i den västra delen av stadsdelen vid Sagostigen i kvarteret Liljekonvaljen. Trädgårdstomten omgärdas av en låg gjuten mur och infarten flankeras av vita gjutna stolpar. En grusad gång leder fram till en stentrappa som leder upp till entrén med placering på östra gaveln. Ett fristående garage från 1925 är placerat vid husets västra gavel där marken är asfalterad. Tomten är delvis kuperad och planterad med diverse prydnadsbuskar och gräsmatta. Huskroppen har fått en hög och indragen placering. Byggnaden har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär med lockpanel, spröjsade fönster och brutet tak med tvåkupigt taktegel.