Stäng fönster Stockholm kn, ÄRILEN 1

Beskrivning
Flerbostadshus med kontor om två våningar med inredd vind, uppfört 1922. Anläggningen är belägen vid Alviksvägen väster om Alléparken. Bostadshuset uppfördes ursprungligen som skol- och bostadshus, med lärosalar i bottenvåningen. På 1930-talet ändrades användningen från skola till postkontor som sedermera byggts om till föreningslokaler. Byggnadens ursprungliga volym förändrades redan på 1930-talet genom tillbyggnad om en våning, med placering mot baksidan. Fasaden mot gatan har bevarat sin ursprungliga karaktär, symmetriskt uppbyggd med klassiska formelement som dekor. Entrén markeras av en högrest portal med kannelerade pilastrar och dekorativt skärmtak. Markbeläggningen runt anläggningen är asfalterad.