Stäng fönster Stockholm kn, GAMLA VÄGEN 8 ÄPPELVIKSSKOLAN

Beskrivning
Skolbyggnad i tre sammanlänkade delar, uppförd på 1940-talet med en bevarad, inbyggd del från 1920-talets folkskola. Till anläggningen hör även ett uthus bevarat från 1920-talets anläggning. Skolbyggnaden är belägen med den kvadratiska delen i norr och den långsmala delen orienterad i nordsydlig riktning på den långsmala tomten. Mot norr en asfalterad parkeringsyta samt cykelställ, bänkar, nyponhäckar, buskplanteringar och tall. Här finns en förrådsbyggnad med gulmålad lockpanel, sadeltak klätt med korrugerad plåt. Kuperad mark väster om skolan lönn, björk och andra lövträd. Skolgården, som skyddas mot väster av skolbyggnaden, utgörs av gräs-, grus- och asfaltsytor, en grusad bollplan. Tall, ek, körsbär och lövträd. Här finns även bänkar med bord. Skolgården gränsar i öster mot skog.