Stäng fönster Borås kn, SIK 1:66 FRISTADS MISSIONSKYRKA

Beskrivning
Byggnaden uppfördes 1974-1975 som en ersättning för den äldre missionskyrkan på Fristadshed, som församlingen måste lämna på grund av den intilliggande industrins utbyggnadsbehov.
Församlingens byggnadskommitté utarbetade ett lokalprogram, och fem arkitekter inbjöds att komma med förslag till utformning av byggnaden. Tre förslag kom in och församlingen valde det förslag som inlämnats av K-konsult genom arkitekt Erik Larsson Jönköping. Byggnaden uppfördes på totalentreprenad av AB Fristads Byggnadsarbete, Fristad. Kostnaden uppgick till 1.940.000 kronor. Församlingens medlemmar kunde genom eget arbete medverka till att hålla nere kostnaderna.
Mindre ombyggnader har gjorts, bland annat har den ursprungliga squash-hallen, som tog dubbel våningshöjd i anspråk, försetts med mellanbjälklag och blivit musikrum i övre planet och motionsrum i nedre planet.