Stäng fönster Vänersborg kn, SIKHALL 1:4

Beskrivning
På fastigheten finns förutom spannmålsmagasinet resterna av den bebyggelse som tillhörde den stora gården Sikhall. På ett höjdparti med magnifik utsikt över Vänern ligger gårdens bostadshus, huvudbyggnaden som varit stor och påkostad men som nu är i förfallet skick och ett mindre bostadshus.
Det stora bostadshuset är uppfört i timmer troligen kring mitten av 1800-talet. Det mindre huset har en amerikanskinspirerad veranda under takfallet utmed ena långsidan. Byggnaden lär vara uppförd på 1920- talet. Straxt sydost om denna byggnad låg en numera riven verkstadsbyggnad från ungefär samma tid. Kring de båda boningshusen fanns tidigare en omfattande trädgårdsanläggning.
Sikhallsmagasinet är beläget vid Vänerns strand på en klippudde omgivet av vatten på tre sidor. Huset är vitputsad och uppfört i tegel i två och en halv våning. Sikhallsmagasinet är skyddat som byggnadsminne sedan 1987- 11- 16.