Stäng fönster Stockholm kn, VARMVATTNET 3 SAAB-ANA

Beskrivning
SAAB-ANA:s och GM:s stora anläggning med bilförsäljning och verkstäder, i industriområdet i nordöstra Akalla. I norr gränsar anläggningen till det koppel med av- och påfarter som förbinder E4:an med Turebergsleden. Infart sker från Tammerforsvägen i nordväst, man kan dels ta sig runt byggnaden på den norra sidan, och dels på den västra. Den mycket stora byggnaden består av två delar; dels själva butiks- och verkstadsdelen i öster (hus 1) och dels en mindre sammanbyggd del i väster (hus 2) som är överbyggd med parkeringsdäck. Området är i sin helhet asfalterat, förutom en liten utsparad knalle med gräs och träd i öster. Områdets östra och södra delar består av stora parkerings- och uppställningsytor för bilar, direkt öster om byggnaden finns dessutom två långsmala "parkeringshuslängor " av väderskyddskaraktär med enkla stålkonstruktioner och pulpettak i plåt. Öster om byggnaden finns avdelande stödmurar i formgjuten betong. Däck och uppfartsramper har sidomurar ab formgjuten betong, ofta med vita stålräcken, eller räcken bestående av glasskivor och svart stål. Utmed områdets södra gräns finns tre låga förrådsskjul med fasader i korrugerad plåt. Invid infarter finns grupper av vita och grå flaggstänger. Runtom området stängsel av Gunnebotyp.