Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 12:1 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Kortedalas södra del. De sju punkthusen ligger strödda väster om Kalendervägen mellan Tideräkningsgatan i norr och Kalendertorget i söder. I väster reser sig ett kuperat skogsparti och mellan husen har parkeringsplatser och lekplatser anordnats.

Husen är nio våningar höga och har en betongkonstruktion.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: brännlackerad aluminiumplåt
Fasadfärg: vit
Takform: plantak med pisktak
Takmaterial: papp, plåt
Utvändiga detaljer: propellerformade pisktak, hisschakt och trapphus målade i avvikande färg som återkommer i balkongfronterna, färgen varierar från ett hus till ett annat

Ursprungligen var byggnaderna slätputsade men sedan 1974 är de klädda med ljus brännlackerad aluminiumplåt. Taken har utformats som plana pisktak med öppna skärmtak som påminner om propellerblad. Enligt bygglovhandlingarna täcktes taken från början av papp och plåt vilket är fallet även idag. Skärmtaken, som har blivit husens kännetecken, är inte angivna på nybyggnadsritningarna men de finns avbildade på fotografier i tidningen Byggmästaren nr 7 1957.

Entréerna vetter mot Kalendervägen och gavs 1989 en handikappanpassad utformning och bruna aluminiumdörrar. Fönstren, som huvudsakligen tycks vara av trä, är regelbundet ordnade i fasadliven. Det centralt placerade hisschaktet och trapphuset skymtar fram i ett smalt fasadparti mot gatan. Balkonger och trapphusfasad är målade i samma kulör, vilken varierar från rött till rosa och grönt beroende på hus. '