Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 140:1 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Området, som är beläget i Kortedalas södra del och avgränsas i syd av bostadshusen kring Dagjämningsgatan, i norr av Decenniumgatan, i väst av en stor grusplan tillhörande Assaredsskolan och i öst av Tideräkningsgatan. Bebyggelsen består av två flerbostadshus med lokaler. Huskropparna - vars längdaxel ligger i väst-östlig riktning - är byggda runt en bergknalle vilket skapar känslan av en medeltida mur runt ett större gårdsrum. Höjdvariationerna och den lummiga växtligheten ger detta gårdsrum karaktär. Här finns även mindre lekplatser och vädringsställ. I husen finns viss verksamhet, bl.a. en trafikskola. Norr om bostadsområdet ligger en större parkeringsplats med garage .

Husen är uppförda i tre våningar med röda tegelfasader.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: balkonger med gröna eller vita fronter av korrugerad plåt

Lamellhusens konstruktion består av betong och byggnaderna kröns av ett flackt sadeltak. Fönstren är regelbundet placerade i byggnadernas fasadliv. Balkongfronterna är av korrugerad plåt och har olika färg, de är antigen vita eller gröna.