Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 18:5 KORTEDALA

OMRÅDE
Om man följer Runstavsgatan från Kalendertorget vidare mot Kvartsekelsgatan kommer man fram till Vårfrukyrkan. Kyrkan ligger på en bergsknalle fridfullt placerad i terrängen strax söder om Ramsdalsskolan.

BYGGNADER
Byggnaden består av två sammanbyggda huskroppar där den norra byggnadskroppen ligger i väst-östlig riktning och den södra i syd-nordlig.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med friblästrad ballast
Fasadfärg: beige
Takform: sadeltak, plantak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: friliggande klockstapel med spjälverk av brunbetsat trä

Kyrkans delar inrymmer olika verksamheter, vilka är tydligt avläsningsbara i byggnadens extriör. I den norra delen är kyrkorummet, kapellet placerat och i den södra kyrkans administrativa verksamheter såsom expedition och diakoni. Byggnadens stomme är betong. Fasadmaterialet består av platsgjutna betongelement där ballastmaterialet frilagts genom blästring. Fönstren är symmetriskt placerade i band längs byggnadens fasadliv. Kyrkans norra del kröns av ett sadeltak och den södra av ett terrasstak. Takens material är av plåt. Intill kyrkobyggnadens norra del är en friliggande klockstapel placerad. Kyrkans talutformning ändrades 1987.

Vårfrukyrkan är en tidstypisk förortskyrka.