Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 1:1 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Bostadsområdet kring Timgatan och Månadsgatan södra del i stadsdelen Kortedala begränsas i väst av spårvägen, i öst av Almanacksvägen, i syd av ett större bergs- och skogsparti och i norr av Runstavsgatan. Området karaktäriseras av dess kuperade terräng, här blandas bebyggelse med skiftande växtlighet, öppna gröna ytor och relativt höga bergspartier. Området består av flerbostadshus med separata garagelängor och parkeringsplatser, bostadshusen är lamellhus och punkthus i tre respektive nio till elva våningar.

BYGGNADER
Lamellhusens konstruktion är av betong och fasadmaterialet i tegel. Husen kröns av sadeltak där takmaterialet är av tegel. Fönstren är symmetriskt placerade i fasadlivet. Balkongerna är av plåt. Dessa är antagligen från 1980-talet då byggnaderna genomgick en större renovering. Entréerna ligger i fasadlivet och kröns av ett baldakintak, de är av portalkaraktär och omfattas av naturstensblock. På husens kortsidor är gavelburspråk placerade. Ett par av lamellhusen har ett utanpåliggande runt trapphus. Några har en suterrängvåning.

Punkthusens konstruktion är av betong. Fasaden var ursprungligen i puts men är idag klädda i korrugerad plåt. Taket är ett pulpettak i plåt. Husen är T-formade med ett centralt placerat trapphus. Fönstren är regelbundet placerade i fasadlivet.

Lamellhus
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: balkongfronter av vit plåt, portaler av natursten, utanpåliggande trapphus på vissa av husen

Punkthus
Våningar: 9-11
Fasad: tegel, korrugerad plåt
Fasadfärg: gul
Takform: pulpet
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: inglasade balkonger

Byggnaderna i området har genomgått en så kallad "turn around" omvandling under senare delen av 1980-talet, vilket framförallt förändrat punkthusens utseende radikalt. Dessa har klätts med nytt fasadmaterial (gult tegel), balkongerna har glasats in. Dessutom har taket och entréerna fått ny utformning.