Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 6:1 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Kortedalas sydöstra del. Det avgränsas i syd av Runstavsgatan, i öst av Kalendervägen, i väst av Almanacksvägen och i norr av Tideräkningsgatan. Bebyggelsen består av ensartade flerbostadshus av lamelltyp i tre våningar. Ett större kilformat grönområde breder ut sig emellan huskropparna och inom detta området är ett daghem och en fritidslokal placerade.

BYGGNADER
Lamellhusens stomme är av murad lättbetong. Fasaderna är klädda i rött tegel. Byggnaderna kröns av ett sadeltak med tegeltäckning. Fönstren är regelbundet placerade i fasadlivet. Entréerna är stenskodda och kröns av små skärmtak. De tre lamellhus som vetter mot Kalendervägen har en extra våning placerad på huskroppens mitt. Här har man även anlagt små uteplatser i anslutning till lägenheterna på första våningen. Uteplatserna når man via balkongerna. På gavelpartierna finns ett begränsat antal garage i källarvåningen. Huskropparna som är belägna i anslutning till Almanacksvägen södra del är byggda i suterräng.

Stomme/konstruktion: murad lättbetong
Fasad: tegel