Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 86:2 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Bostadsområdet är beläget i nordvästligaste Kortedala och har fem punkthus med nio våningar i nordsydlig sträckning väster om Adventsvägen. Alldeles intill på baksidan gränsar en lövträdsbeväxt sluttning. En smal asfalterad gångväg slingrar sig där längs skogsbrynet. Byggnaderna är kort rektangulära och ligger vridna med ett hörn mot gatan, åt vilka entréerna är förlagda. Fyra mindre parkeringsfickor för boende böjer in från vägen och mellan husen är lekplatser anlagda. Som en länk till lamellhusområdets stora parkering i norr är en konstnärligt utformad platsbildning med vattenskulptur av sten och metall, sittmur av tegel med en kaffekvarn och en lykta.

BYGGNADER
Punkthusen har nio våningar inklusive den åt gatan grå, spritputsade sockelvåningen med garage. Husen har sadeltak. Gavlarna med källaringång är däremot klädda sedan 1981 med Steni fasadskivor med yta av grå småsten. Smala plåtskivor täcker den tilläggsisolerade fasaden från samma år, vars långsidor är rytmiserade av fönstersättningen i fyra vertikala delar. De två mellersta är indragna från liv med balkonger i vinklarna med turkos eller lila, smalkorrugerad plåtfyllning. Fasaden bakom balkongerna har gulmålad spritputs. Entrépartierna av metall är nya liksom trapphusens integrerade syrligt pastellfärgade geometriska målningar. Huruvida det är ommålningar av originalkonst är okänt. Enligt originalritningarna rymmer husen fyra tvårumslägenheter per plan.

Våningar: 9, källare
Stomme/konstruktion: uppgift saknas, troligen betong
Fasad: plåt, Steni fasadskivor, spritputs balkongfasader
Fasadfärg: vit
Takform: sadeltak
Takmaterial: uppgift saknas, troligen papp eller tegel
Utvändiga detaljer: balkonger i hörnen av fasadens indragning

KOMMENTAR
Områdets byggnader har ett miljömässigt värde som kontrast till den omgivande låga lamellhusbebyggelsen.