Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 99:2 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Längs Januarigatan i stadsdelen Kortedalas norra del finns en lång affärsbyggnad. I anslutning till en befintlig byggnad i söder uppfördes verkstad i en våning och kontor i två våningar åt Landers industri, det lägre partiet beläget närmast den befintliga byggnaden.

Byggnaderna uppfördes i två våningar med fasader av rött tegel.

Stomme/konstruktion: lättbetong
Fasad: fasadtegel
Fasadfärg: rött
Takform: sadeltak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: se nedan

Förutom trapphusväggarna saknas bärande innerväggar och byggnaderna bärs istället upp av pelare. Ursprungligt taktäckningsmaterial var papp. De flacka sadeltaken är idag belagda med svart korrugerat taktäckningsmaterial. Fasaderna mot Januarigatan och mot gården är klädda med vitmålad fjällpanel. I byggnadens norra del löper två fönsterband längs fasaden. Nedervåningens fönster täckta av skivor med reklamtext. Teglet, som är lagt i munkförband, är helt synligt på gavlarna.
I den södra delen av byggnaden finns en pizzeria och en lågprisbutik vars fönster upptar större delen av byggnadsdelens tegelfasad mot gatan. Övre våningens vita fönster är av trä. På södra gaveln finns en äldre trädörr med omgivande panelparti.

Nära intill affärsbyggnaden finns en envånings enfamiljsvilla utan källare, uppförd med en stomme av lättbetong och fasader klädda med ½ stens rött fasadtegel. Vindskivor och hängrännor var ursprungligen av koppar.