Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 141:1 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Kortedala, på en höjd strax söder om Assaredsskolan. I norr, på andra sidan en vältrafikerad gång- och cykelväg, ligger ytterligare ett större bostadskomplex, i öster finner vi Kortedalas ishall och i väster och söder reser sig den kuperade skogsterrängen. Med bil nås området via Dagjämningsgatan och Solståndsgatan och parkeringsplatser har anordnats i områdets södra del. Bebyggelsen består av fyra parallellställda lamellhuskroppar, uppförda i fyra våningar med släta, röda tegelfasader. Mellan husen växer träd och buskar ymnigt och mindre gångvägar leder besökaren till entréerna som vänds in mot gårdarna.

Byggnaderna är uppförda i fyra våningar med fasader av tegel.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: olika fönster- och entrétyper, balkonger med plåtfronter

Byggnaderna vilar på en stomme av betong. De flacka sadeltaken är täckta med betongpannor och som takgesims syns en plåtsarg som dragits ner över fasaden. Fönstren är av två typer, dels breda trelufts-, dels enkla enluftsfönster. Det finns både moderna metallbågar och ursprungliga träfönster i området. Entréer i samtliga fyra byggnader inramas av en enkel tegelomfattning med avvattningsbleck av koppar. Dörrarna varierar mellan ursprungliga trädörrar och nya av aluminium. Husen har balkonger med räcken av korrugerad plåt. Byggnaderna tilläggsisolerades 1985.