Stäng fönster Göteborg kn, KORTEDALA 108:9 M.FL. KORTEDALA

OMRÅDE
I Kortedalas nordvästra del formas ett småskaligt egnahemsområde med villor, parhus och radhus. I dess norra del, längs Grynings- och Morgongatans norra sida, ligger ett flertal parhus i två våningar och sadeltak. Ett fåtal radhuslängor och villor längs Julaftonsgatan finns också i kvarteren. Bebyggelsen ansluter till skogen i väst och norr. Vid infarten från Julaftonsgatan ligger tre välbevarade garagelängor, likadana som de söder om villorna och vid Skymningsgatans uppfart.

BYGGNADER
Större delen av trädgården är belägen på baksidan, men ett mindre parti vetter åt gatorna med häckar och staket. Byggnaderna var vid uppförandet klädda med träpanel, men nu varierar såväl färg som fasadmaterial. Efter tilläggsisoleringar har somliga klätts i plåt. Bebyggelsen ger därför ett varierat intryck. Fönstersättningen är homogen med perspektivfönster i rader.

Garagelängorna är intakta sånär som på den nyare, skarpt blå lockpanelen på gavlarna. De har pulpettak med svart korrugerat plåttak, omålad plåtfasad på framsidan och lyftport med smalkorrugerad plåt, vit dito plåt på baksidan.

Stomme/konstruktion: troligen träregelstomme
Fasad: trä, plåt
Fasadfärg: olika
Takform: sadeltak
Takmaterial: takpannor
Utvändiga detaljer: enstaka farstukvistar

KOMMENTAR
Garagehusen är välbevarade och har en patina som efter 1990-talets renoveringar är mycket ovanlig i stadsdelen.