Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 15:18 BERGSJÖN

OMRÅDE
Köpcentret vid kvarteret Bandyspelaren kan sägas utgöra porten till stadsdelen Bergsjön. Det är beläget intill spårvagnshållplatsen vid Galileis Gata i västra delen av Bergsjön. Området avgränsas i syd av spårvagnshållplatsen, i väst av Ljusårsvägen, i öster av bostadshusen i kvarteret Bandyspelaren och i norr av ett äldreboende.

BYGGNADER
Köpcentret utgörs av en byggnad, uppförd i suterräng med en konstruktion av betong. Fasaden är klädd med ljusblå locklistpanel. Byggnaden kröns av ett flackt motfallstak, vilket innebär att avrinningen sker mitt på taket. Taktäckningen är av papp och grus (ursprungligen plåt).

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: trä
Fasadfärg: blå
Takform: motfallstak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: bågformat arkadtak

Under takfoten finns en trägesims som sträcker sig längs den östra fasaden. Utmed denna fasad löper också ett bågformat arkadtak i plåt, en taktyp som blivit något av ett kännetecken för Bergsjön och återfinns vid spårvagnshållplatserna. Butikens entréparti är utbyggt och placerat mitt på fasaden. På baksidan, den västra sidan, av byggnaden finns varumottagningen och en uppfart till ett garage. Förutom butik rymmer byggnaden även en kiosk, en restaurang, en frisör och ett solarium.

I direkt anslutning till spårvagnshållplatsen finns även viss annan kommersiell verksamhet bestående av en kiosk och en grönsakshandlare. Markbeläggingen är av asfalt och väggarna av betong. Vid spårvagnshållplatsen finns även en offentlig toalett.