Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 16:1 M.FL. BERGSJÖN

OMRÅDE
Området är beläget på hög höjd i nordvästra delen av Bergsjön. Omgivningarna är skogsbeklädda och gårdsbildningarna välskötta med prydliga gräsmattor och planteringar. På den största gården höjer sig en naturlig bergknalle och i söder finns parkeringsplats och parkeringsdäck.

BYGGNADER
De två byggnadskropparna är från ett himmelskt perspektiv formade som ett frågetecken och byggda i suterräng. Husen är, likt ett fort, beläget på ett av de många bergen i stadsdelen. Lund och Valentin heter arkitektkontoret som står bakom byggnaderna i området som byggdes 1968.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast
Fasadfärg: beige
Takform: motfalls- respektive sadeltak
Takmaterial: papp och plåt
Utvändiga detaljer: balkonger

De är uppförda i fem våningar av prefabricerade betongelement som tillverkades i Linnarhult (enligt bostadsområdets fastighetsskötare Christer Augustsson). Byggnadernas konstruktion är av betong. Fasaderna är täckta med prefabricerade fasadelement av betong med frilagd ballast av dansk sjösten. Vissa skivor har försetts med lisener som mjukar upp och delar in fasaden. Fönsterbanden är av brunt aluminium och regelbundet placerade i fasadlivet.

Balkongerna har fronter av korrugerad plåt. Den översta våningen tillkom i och med en tillbyggnad och renovering 1990-91. Samtidigt med detta byggdes taket om från papptäckta motfalls- till gröna plåttäckta sadeltak. Påbyggnaden har en grå slät skivtäckning och vita metallfönster.