Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 2:15 BERGSJÖN

OMRÅDE
Området är beläget i östra utkanten av Bergsjön i direkt anslutning till Rymdtorget. I öster ligger ett stort parkeringsdäck, i norr slingrar sig Tellusgatan, i söder finner vi torget och i väster ett daghem samt en vidsträckt grässluttning. Framför områdets enda byggnad, som fungerar som äldreboende, finns en större gårdsyta omgärdad av ett brunt trästaket. På gården finns anlagda uteplatser och planteringar.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av en långsträckt huskropp som brutits upp på mitten. De två delarna ligger något förskjutna i förhållande till varandra. Byggnaden är uppförd med sandwichelement av betong med frilagd ballast. Varje skiva inbegriper ett fönsterparti á ett större perspektivfönster och ett mindre enluftsfönster. Fönsterbröstningar av ljusgrå glasskivor ger byggnaden ett arbetat utseende. Taket är ett plant och plåttäckt. På ursprungsritningarna är taket täckt med papp.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast
Fasadfärg: beige
Takform: plant
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: balkonger, utanpåliggande trapphus

I byggnadens södra hörn finns indragna balkonger med säregna fronter av glasplattor. Dessutom finns en större halvcirkelformad balkong på östra fasaden som bärs upp av fyrkantiga pelare. Ett vackert halvrunt trapphus, inglasat med metallrena aluminiumomfattningar och ljusgrå glasplattor, är placerat på byggnadens norra gavel.