Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 11:1 BERGSJÖN

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Bergsjöns sydöstra hörn och består av en byggnad. Komettorgets enda byggnad omgärdas i öster av bostadsbebyggelsen kring Meteorgatan/Nebulosagatan och i väst av spårvägen. Framför butiksbyggnaden finns en liten torgbildning där torghandel i mindre skala bedrivs. Vid torget, som ligger i anslutning till spårvagnens ändhållplats, finns ett antal bänkar placerade. Där finns också små planteringar och stenmurar.

BYGGNADER
Butiksbyggnaden innehåller en livsmedels- och en servicebutik. Butikens konstruktion är av betong. Fasaden är draperad med gult tegel och byggnaden kröns av ett pappklätt pulpettak. Något sydväst om butiksbyggnaden ligger ett gatukök som erbjuder falafel och andra orientaliska specialitéer.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: pulpettak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: -

KOMMENTAR
Komettorget är ett litet, livaktigt torg där de boende i området träffas och på olika sätt kommunicerar med varandra. Det är en av stadsdelen Bergsjöns tydligaste mötesplatser.