Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 21:1 BERGSJÖN

OMRÅDE
Ungdomsvårdsskolan är belägen i dalgångens södra del i stadsdelen Bergsjön. Byggnaderna ligger skyddat, omgärdade av stängsel och skog vid det östra bergets stigning.

BYGGNADER
Ungdomsvårdsskolan innehåller förutom en skolbyggnad ett flertal andra byggnader bland annat en föreståndarbostad och ett elevhem. Byggnaderna vilar på en konstruktion av betong, fasaderna är av tegel och byggnaden kröns av ett sadeltak med korrugerade eternit. Området skyddas av ett högt taggtrådsstängsel. Innanför detta finns, utöver byggnaderna, bland annat en större bollplan.

Våningar: 1-3
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: sadeltak
Takmaterial: eternit
Utvändiga detaljer: -

Ungdomsvårdsskolan kan - tillsammans med vattentornet - sägas utgöra stadsdelens enda byggnadssolitärer. (Tyvärr har skolan varit stängd varför inga foton illustrerar texten.) Skolan byggdes till 1999.